Wild Coast

Geplaatst op door Andries in Geen categorie

Na de avonturen in Grahamstown zijn we op pad gegaan naar East London, een grote kuststad. Na een prachtige rit langs de kust, over een weg vol medechauffeurs met doodsverachting die dol zijn op inhalen in blinde bochten de heuvel op, kwamen we aan. East London zelf bleek een deprimerend oord, veel mensen die op straat zitten te niksen voor vervallen huizen aan kapotte straten. We kwamen hier enkel om wat inkopen te doen voor de volgende bestemming, dus we hebben snel alles gekocht wat we nog nodig hadden en zijn hem de volgende dag gesmeerd.

Chintsa ligt een uurtje rijden verder, en zag er een stuk leuker uit. We hebben ons tentje op gezet bij Buccanneers, een redelijk grote backpackers vlakbij het strand met een mooie grote camping. Zoals elke camping in Zuid-Afrika was hier weer een mooie braaiplek, waar we natuurlijk vrolijk gebruik van zijn gaan maken. We beginnen er een beetje verslaafd aan te raken, maar dat is ook niet zo gek, je kunt hier zo goedkoop grote steaks, lamskoteletten, gemarineerde kip en meer lekkers kopen. Ook het ritueel zelf is gewoon erg leuk, een houtvuurtje opstoken en lekker erbij zitten tot je genoeg kooltjes hebt om te braaien.

Chintsa zelf heeft een fijn strand om op te liggen, te zwemmen en te bodyboarden. Na een paar dagen lekker gezwommen te hebben, was er opeens commotie op het strand, dus wij gingen een kijkje nemen. Bleek een visser een haai van twee meter gevangen te hebben, oeps. Gelukkig geen exemplaar dat mensen eet, maar wel groot genoeg om een hapje uit je te nemen. Het leukste was dat hij hem teruggooide nadat hij hem gemeten had, dus toen waren we even klaar met zwemmen :-).

Een paar dagen later zijn we weer doorgereisd, ditmaal naar de Wild Lubanzi, een backpackers aan de Wild Coast. Deze backpackers zit op een hoge klif en verder is er niets in de buurt, alleen wat hutjes waar de lokale Xhosa-bevolking woont. Per dag hadden ze vier uur stroom, mits de aggregaat werkte :-). De plek waar ze zitten is prachtig, overal mooi uitzicht over de zee, kliffen en het Afrikaanse platteland. In de omgeving kon je prachtig wandelen en natuurlijk de klif afdalen naar een strand. De eigenaar, Aidan, had een surfboard liggen wat we gratis mochten gebruiken, dus natuurlijk zijn we weer fanatiek aan het proberen geweest beter te worden in surfen. Je zou denken een ongevaarlijke water sport, maar als je net verkeerd van je board valt, lig je mooi met je gezicht vol in het zand, auw :-).

Om bij Lubanzi te komen, moet je een stuk over een dirt-road rijden, met flinke heuvel en groeven in de weg en grote stenen op de weg, dus we konden nu eindelijk onze 4×4 eens gebruiken. In het begin toch even bezorgd, zou het nou werken? Maar geen probleem, de auto ploeterde de steile hellingen gemakkelijk op en af. Erg gaaf om te doen, want met je gewone auto zou je dit niet zo snel proberen. Ook de low gearing werkte gewoon goed, de motor maakt er wel veel lawaai bij, maar een berg op gaat uitstekend. We zijn dus definitief klaar voor de rest van Afrika :-)


Over Andries

Google Plus View all posts by Andries →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    Hé, een haai!
  • Recente reacties

  • Bezochte landen

  • Joho Insurances


    Wij zijn verzekerd via Joho Insurances zodat we onverwacht niet een nog duurdere reis maken.