Warschau!

Geplaatst op door Andries in Geen categorie

We zitten nu in de lawaaierige, hobbelende trein naar Kiev. Nu begint het ‘echte’ avontuur! Warschau was geweldig, we hebben ons uitstekend vermaakt. Met een half uurtje vertraging stopte onze trein op Warsawa Centralna en liepen we naar ons hostel toe. Eenmaal daar bleek dat we ditmaal een zespersoons dorm hadden, i.p.v. twintig. Dat leek luxe, tot ’s avonds bleek dat een kleine Japanner flinke bonsai bomen kon omzagen. Nu kan ik snurken, maar dit klonk gewoon alsof hij de ochtend niet zou halen :). Overigens heb ik er doorheen geslapen, alleen Inge lag er wel van wakker.

’s Avonds zijn we naar de oude stad gelopen om eens rond te kijken, niet dat die stad echt oud is, want de Duitsers hebben alles platgebrand in 1944, en het is herbouwd naar oorspronkelijke vorm. Na een stukje lopen hebben we onszelf getrakteerd op een zak kebab chips en een paar biertjes en zijn als echte Polen op straat gaan zitten ;).

De volgende ochtend zijn we een rijtje monumenten voor de holocaust en de opstand in Warschau afgelopen en daarna moesten we Rudy opwachten, want die kwam ons uitzwaaien. Helaas bleek het standbeeld waarop we zaten te wachten ook erg populair bij schoolreisjes en werden we continu omringd door schoolkinderen die op je voeten stonden. Met zijn drietjes zijn we naar Stari Praga (Oud Praag) gelopen – het enige deel van de stad wat echt oud is – een mooie wandeling bij zo’n 30 graden celsius. Eenmaal daar bleek de voormalige wodkafabriek die opgehemeld werd niet zo veel voor te stellen en hebben we een biertje op ’t terras gedronken en zijn teruggelopen.

Rudy trakteerde ons op een heerlijk diner in ’t centrum bij de Jazz Bistro, waar de porties zo ruim waren, dat Inge na het voorgerecht eigenlijk al een beetje vol zat :). Daarna hebben we nog even de stad onveilig gemaakt en zijn naar onze dorm gegaan, alwaar een nieuwe snurkjapanner Inge ging terroriseren!

 

Vanmorgen zijn we na een heerlijk supermarktontbijtje nog even snel het Paleis van de Cultuur ingegaan, want op de 30e etage kan je over de hele stad heen kijken. Het gebouw zelf is een geschenk van de Sovjet Unie aan de mensen van Polen, en het is precies zo’n Stalin suikertaart als de vijf in Moskou. De Polen zelf vinden het uitzicht het best op ’t gebouw omdat je het gebouw dan niet ziet :). Na even de stad bekijken zijn we naar ’t hostel gegaan om onze tassen op te halen en heeft Rudy ons huilend uitgewuifd terwijl de trein wegreed richting Kiev!

Voor de aagjes: ons dagbudget is 50 euro p.p., inclusief reizen en overnachten. Totnogtoe blijven we eronder ;).


Over Andries

Google Plus View all posts by Andries →

11 reacties op Warschau!

 1. Rudy zegt:

  Het was superleuk om jullie op deze manier uit te zwaaien!

 2. margriet zegt:

  Leuk om de verhalen te volgen. Heb wel medelijde met inge tussen die snurkende japanners…….
  Doen jullie voorzichtig, niet teveel drinken en gezond eten ;)

 3. marianne zegt:

  Klinkt leuk hoor jongens!!! Ik geniet met jullie mee :D

 4. marianne zegt:

  Klinkt leuk hoor jongens!!! Ik geniet met jullie mee :D

 5. Gerda zegt:

  Wordt het dagbudget wel aangepast aan de Big Mac Index?
  http://en.wikipedia.org/wiki/Big_Mac_Index

  Gelukkig is Ukraine ‘most affordable’ (1.Ukraine – USD 1.84), gevolgd door China op een 3e plaats (3.China, People’s Republic of – USD 1.95).

  Ter vergelijking, Noorwegen is het duurst, Norway – USD 7.20.

  PS Nee Margriet, dit betekent niet dat ze elke dag een Big Mac moeten eten, de Big Mac index is een erkende economische maatstaf van koopkracht…. :-)

 6. Joke zegt:

  Ha die Inge en Andries,

  Leuk om jullie verhalen te lezen. We zullen jullie met plezier volgen!

 7. marianne zegt:

  Geloof dat Andries meer een BurgerKing man is ;)

 8. andries en sietske zegt:

  wij genieten ook van jullie verhalen,ik herinner mij nog dat Andries in paniek wegholde, toen hij in een hobbeltje mieren trapte, Jij loopt zeker voorop Inge

 9. Andries zegt:

  Ik ben juist dol op lokale fastfood :)

 10. Andries zegt:

  We hebben er nog geen een op :) Gisteren wilden we er eentje halen, MacDonalds was nog niet af!

 11. zusjes van renze zegt:

  hoi, leuke reis zijn jullie aan het maken! groeten van de zusjes van renze

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  Inge: Wat kunnen Japanners snurken zeg!
 • Recente reacties

 • Bezochte landen

 • Joho Insurances


  Wij zijn verzekerd via Joho Insurances zodat we onverwacht niet een nog duurdere reis maken.