Walvissen en wind in Hermanus en Cape Agulhas

Geplaatst op door Inge in Geen categorie

Eindelijk was het dan zo ver. Voor ons gevoel ging de reis nu echt beginnen. Onze eerste bestemming was Hermanus, bekend om de walvissen en dit is het seizoen om ze te zien. Direct genoten we al van de heerlijke vrijheid die het hebben van een auto biedt.
Over de prachtige Route 44, die bijna helemaal langs de kust loopt, reden we van Stellenbosch naar Hermanus. Aan de ene kant geweldig uitzicht op de zee en de baaien en aan de andere kant geweldige rotsformaties. Onderweg zijn we regelmatig gestopt om even rustig van het uitzicht te kunnen genieten. Nog een kleine day tour naar Pringle Bay en Stoney Point, waar een penguinkolonie zit.

In Hermanus moesten we natuurlijk walvissen kijken en een mooie manier om dat te doen is om het cliff path af te lopen wat langs de zee loopt. In eerste instantie nog geen walvissen, maar toen we ze eenmaal gevonden hadden waren er genoeg. Ze zwemmen zo ongeveer 100-200 meter uit de kust, vaak zijn het niet meer dan zwarte bulten in de oceaan, maar het blijft een prachtig gezicht.


Helaas ging door de harde wind het haaiduiken niet door, doordat de voorspellingen ook niet goed waren hebben we besloten niet te wachten, maar ons geluk later in Mossel Bay te beproeven.

 

Nu was het eerst tijd voor het echte meest zuidelijke puntje van Afrika, Cape Agulhas. Ook hier waaide het behoorlijk maar dat mocht ons niet weerhouden de vuurtoren te beklimmen. Echt heel goed vasthouden daar bovenop, daar is een Nederlands briesje niks bij. Cape Agulhas zelf was niet meer dan een rotspunt met een gedenksteen, want dit is niet alleen het meest zuidelijke punt van Afrika, maar ook de plek waar de Atlantische en Indische oceaan samen komen. De kust was echt prachtig met geweldige rotsformaties en golven. We hadden wel allebei het gevoel echt aan het einde van de wereld te zijn. Tijd om om te draaien naar de rest van dit prachtige land.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    Dit is het eind, zullen we nu terug rijden?
  • Recente reacties

  • Bezochte landen

  • Joho Insurances


    Wij zijn verzekerd via Joho Insurances zodat we onverwacht niet een nog duurdere reis maken.