Twee jaar en een dag reizen

Geplaatst op door Andries in Geen categorie

vertrek wereldreis

Vandaag is het twee jaar en een dag geleden dat we in de trein stapten op Amsterdam Centraal. Voor de eerste bestemmingen hadden we onze verblijfplaatsen nog netjes geboekt, en voor de eerste maanden hadden we een plan wat we gingen doen, ook door de gecompliceerde visa’s. Eenmaal in China werd het plan zoals we er op dat moment over dachten. Na vijf maanden door China reizen wilde Inge graag weer even op een vaste plek wonen en gingen we drie maanden in Vientiane in Laos wonen.

Daarna ging het avontuur verder, tot we helaas in juli thuis moesten komen. Toch hebben we zonder te vliegen in veertien maanden Kuala Lumpur bereikt, dat blijft leuk.

Kom opAfgelopen najaar was het weer tijd om te gaan en het vliegtuig bracht ons naar Zuid-Afrika. Met veel geluk wisten we een prachtige 4×4 te kopen en zijn we lekker op ons dooie akkertje drie maanden door Zuid-Afrika getrokken. De meeste mensen doen twee weken over de Garden Route, wij twee maanden :-). Surfen, barbecuen, heerlijk!

En plots kreeg Inge een baan aangeboden in Jordanië. In eerste instantie geen interesse, vanwege een ander aanbod, waar we nooit meer iets van hoorden, dus toch maar aangenomen. Toen moesten we eigenlijk toch nog wel wat meer zien dan Zuid-Afrika, dus in de auto gesprongen en Lesotho ingereden. Na Lesotho nog een paar dagen in Zuid-Afrika geweest en toen zijn we aan een snel rondje begonnen, in drie weken reden we door Botswana en Namibië, om weer bij ons beginpunt Stellenbosch aan te komen. Zie je, als het moet, zijn we best snel :-).

JerashVanuit Kaapstad vlogen we naar Amman, Jordanië, en mocht Inge als bonus de volgende dag al meteen werken. Vanuit Zuid-Afrika had ik al een freelance klus versierd, dus ik kon ook aan de slag. Dat is een van de fijne ontdekkingen van het reizen, een laptop en internet is voor mij genoeg om te werken. Om wat van de Zuid-Afrikaanse kilootjes te verliezen (halve kilo steak kostte 5 euro en ik was al geen vegetariër), ben ik naar een lokale Kung Fu club gegaan om lekker te sporten. Daarnaast had ik me bij het lokale Franse instituut aangemeld voor een cursus Arabisch, waar ik veel leuke mensen ben tegengekomen.

Nu zitten we alweer in onze laatste paar dagen Amman. Inge moet nog twee dagen werken en dan gaan we drie dagen naar Jeruzalem. Daarna gaan we nog even toeristje spelen in Jordanië. We willen nog naar de rotsstad Petra (daar is Indiana Jones opgenomen :)) en naar Wadi Rum (daar staat ’t huis van Lawrence of Arabia). En dan is het echt even over, en vliegen we maandagmorgen vroeg via Egypte naar Amsterdam.

Tenminste, voorlopig, zodra we kunnen gaan wij lekker terug naar onze Hilux in Afrika :-).


Over Andries

Google Plus View all posts by Andries →

Één reactie op Twee jaar en een dag reizen

  1. Frank zegt:

    Hallo Anfries en Inge, all good things come to an end ! Ongelooflijk dat jullie nog aan het reizen zijn. Zoals jullie misschien nog weten….. we zijn elkaar ongeveer 2 jaar geleden tegen gekomen in Uzbekistan. Maar jullie hebben ons geinspireerd, en de plannen zijn in de maak !!! We stay in touch, groet Frank Schreurs / Leontine Breukers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    Welcome to Jordan!
  • Recente reacties

  • Bezochte landen

  • Joho Insurances


    Wij zijn verzekerd via Joho Insurances zodat we onverwacht niet een nog duurdere reis maken.