Swaziland

Geplaatst op door Inge in Geen categorie

IMG_3657Tsja ons plan was om vanuit St. Lucia het zuiden van Mozambique in te gaan, helaas werkten de weergoden niet echt lekker mee en regende het al dagen behoorlijk. Ook het weerbericht voor Ponto Da Ouro, waar we heen wilden, zag er niet goed uit (extreme onweerstormen), tsja onweer op het strand en een weg waar je onder zeer goede omstandigheden al 7 uur doet over 150 km, nee zullen we nu eens een keer wijs zijn. Dus de plannen omgegooid en niet naar Mozambique maar naar Swaziland gereden. De grensovergang was geen probleem, een zeer “vriendelijke” dame stempelde de paspoorten, 15 euro betalen voor een WA verzekering voor de auto en we konden weer door.

Warthog met jongOver de typisch Afrikaanse wegen met meer mensen en vee op de weg dan asfalt naar het Mlilwane National Park gereden, waar we midden in het park bij een backpackers verbleven in twee mooie rondavels. Echt een super mooie plaats om een paar dagen door te brengen, ’s morgens bij het ontbijt komen de blesbokken en warthogs gezellig langslopen, vanuit het zwembad prachtig uitzicht op het national park en de dieren die echt overal rond lopen, ja zeker een aanrader. Door het gebrek aan groot wild (leeuwen, neushoorns) kon je er gewoon veilig rond lopen. Ik ben nog een middag wezen paardrijden, is weer eens wat anders, safari te paard i.p.v. vanuit je auto.

Safari te paardEen mooie bijkomstigheid was dat we vlak bij de hoofdstad van Swaziland zaten waar je bij de ambassade van Mozambique volgens de verhalen in 1 dag een visum kon krijgen. Helaas niet in 1 maar in 2 dagen, maar toen hadden we toch mooi een super goedkoop (15 euro ipv 65) visum voor Mozambique in ons paspoort, helaas kregen we niet langer, want de beambte trapte er echt niet in dat we native Swazi’s waren.

Met het visum in ons paspoort werd het toch echt tijd om richting Mozambique te gaan, want Rudy zou vanaf daar terug vliegen. Eenmaal weer bij de grens aangekomen kregen we nu een stempeltje van een wat vriendelijkere dame, wat stempels voor de auto en we konden door naar Mozambique, en daar begon de pret maar wat voor pret……..?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    You are not swazi?
  • Recente reacties

  • Bezochte landen

  • Joho Insurances


    Wij zijn verzekerd via Joho Insurances zodat we onverwacht niet een nog duurdere reis maken.