Surfen en safari

Geplaatst op door Inge in Geen categorie

Jeffrey’s Bay is het surfwalhalla van Zuid-Afrika. Vooral in de winter heb je hier de zeer beroemde supertubes en het wereldkampioenschap surfen wordt elk jaar hier gehouden. Na ons middagje spelen met de geleende surfplank van Karl uit Knysna leek het ons verstandig om eens les te gaan nemen. Island Vibe Backpackers heeft een mooie aanbieding van drie surflessen, accommodatie en ontbijt, dus tentje weer opgezet en gaan maar (dachten we). Movember is vrij groot in Zuid-Afrika en ook hier was er een Movember feestje, net toen we op het punt stonden verstandig naar bed te gaan om wakker te zijn voor de eerste surfles, kwam ik de surfleraar tegen die ons aanraadde om een dag te wachten, omdat de condities de volgende dag niet goed waren, dan maar doorfeesten ;-)

Helaas waren de hele week de condities om te surfen niet supergoed, maar het lukt ons allebei al redelijk goed om te staan, nu het sturen nog ;-)

Naast het leren van een nieuwe sport was het voor mij ook tijd om mijn eigen passie weer eens op te pakken, paardrijden. Ik had de mazzel dat ik de enige was en de gids had twee lekkere pittige paarden uitgezocht. Eerst een stuk door de duinen en eenmaal op het strand was het in volle galop. Heerlijk, een geheel verlaten strand en gaan maar.

 

Afrika staat voor veel mensen gelijk aan Safari, en dat was ook wat we gingen doen. Tent weer ingepakt en op naar het Addo Elephant National Park. Niet zo groot en indrukwekkend als het bekende Kruger Park maar zeker de moeite waard. De eerste dag hadden we volgens de mensen in de backpackers een heel goede dag gehad. Heel veel warthogs, zebra’s, kudu’s, buffels natuurlijk olifanten en ander wild. We hadden zelfs de mazzel om twee leeuwen te zien, waarvan er eentje zelfs nog even in beweging kwam om even te drinken. Ja, dit is vrij uitzonderlijk want meestal liggen deze beesten op het heetst van de dag lekker te slapen in de bosjes. De tweede dag was het onze missie om een neushoorn te vinden, volgens de bronnen moesten ze ergens in het zuiden van het park zitten. De precieze locatie mocht niet bekend gemaakt worden in verband met de vele actieve stropers. Helaas geen neushoorns gevonden maar wel weer veel ander wild gezien. En ondanks dat onze auto best heel groot is voel je je erg nietig als er een enorme olifant op 20cm langs de auto loopt.

Na twee dagen niet harder dan 40km per uur was het weer tijd voor een beetje gas geven naar Grahamstown, een van de oudste steden van Zuid-Afrika. Onderweg nog even een stop gemaakt bij Daniel Cheeta Farm, een farm waar ze o.a. cheeta’s en andere grote katachtigen hebben. Hier hebben we de mogelijkheid gehad om een (tamme) cheeta te aaien, net een erg uit de kluiten gewassen huiskat en zijn we gebeten door een leeuw. Deze was zo’n 7 maanden oud en kon aangehaald worden, maar wilde nog wel eens speels bijten, probeer dit niet bij een volwassen exemplaar.

In Grahamstown raakte we aan de praat met de manager van de backpackers. Hij was erg enthousiast over onze auto en toen we zeiden dat we eigenlijk nog nooit 4×4 gereden hadden nodigde hij ons uit om de dag er na een 4×4 track te gaan rijden. Dat vonden wij wel de moeite waard om een extra dag te blijven. Toen het gesprek op neushoorns kwam en dat we die gezocht hadden in Addo, maar niet gevonden, werd het plan omgegooid naar neushoorns zoeken. Hij wist een park in de buurt waar je zo in kon en waar het stikte van de zwarte neushoorns. Officieel was het geen 4×4 track, maar dit was toch wel even wat anders dan de nette wegen in Addo. Die dag hebben we 4 neushoorns gezien, twee zwarte en twee witte, helaas wel van vrij ver weg, maar een goede safari dag kon dit wel genoemd worden. Wat het extra leuk maakte was dat Sean veel verstand heeft van de natuur en zelfs nog even geprobeerd heeft om de neushoorns wat meer naar ons toe te lokken, dat lukte helaas niet, maar om een eind van de auto af te voet neushoornsporen te gaan volgen terwijl ze misschien wel achter het volgende bosje staan is toch wel een bijzondere ervaring op zich.Één reactie op Surfen en safari

 1. Trudy zegt:

  Wat een bijzonder verhaal weer Andries en Inge.
  Wild safari en surfen………geniet van jullie leventje! Wens jullie een heel fijne jaarwisseling en voor 2013 heel veel avontuur!
  xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  Hé, een neushoorn! Nee, dat is een steen.
 • Recente reacties

 • Bezochte landen

 • Joho Insurances


  Wij zijn verzekerd via Joho Insurances zodat we onverwacht niet een nog duurdere reis maken.