Pulau Tioman

Geplaatst op door Inge in Geen categorie

Pulau Tioman, een klein paradijsje op aarde en een van de beste duik spots van Zuid-Oost Azië.
Na het teleurstellende weer op Phuket en menig flashback van China in Kuala Lumpur werd dit onze volgende bestemming.

Na weer een lange rit was het wachten op de laatste ferry van de dag. Wie een romantische overtocht voor zich ziet van een mooie open boot die rustig over de zee vaart, heeft het mis. Net zoals de ferry naar Zanzibar wilde je zo snel mogelijk naar buiten zodra de overtocht begon, want ja, we hebben in bijna alle mogelijke vervoersmiddelen gezeten de afgelopen 13 maanden en we hebben ook op bijna alle mogelijke manier naast, voor of achter mensen gezeten die hier niet zo goed tegen konden. Gelukkig hebben wij sterke magen maar het blijft geen pretje.

Op de ferry nog even snel ons plan veranderd, we wilde eerst naar Salang, maar toen we zagen wat voor mensen daar heen gingen en toen we hoorde dat in ABC live voetbal op het strand werd uitgezonden was de keus snel gemaakt. Een keus waar we absoluut geen spijt van hebben gehad. Na een aantal keer te horen te kregen dat alles vol was of überhaupt geen reactie (tja, de zon was onder en dan ga je slapen) hebben we een prachtig hutje aan de zee op drie meter afstand van het strand gevonden.

 

Verder dan dit zijn we de eerste dagen ook niet gekomen, heerlijk, ’s morgens opstaan, ontbijten en de zee in duiken. Zeker na de aanschaf van een snorkel en duikbril was dit een heerlijk tijdverdrijf.

 

 

 

We wilden al een tijd ons PADI openwater brevet halen en dit was de uitgelezen kans om het te doen. Helaas hoort hier ook een heel stuk theorie bij, gelukkig weten ze dat niemand echt zin heeft om het hele boek te lezen dus zijn er prachtige video’s van gemaakt. Na een proefexamen waarbij Andries geen en ik één fout had maakte we ons hierover niet zoveel zorgen meer. Het echte leuke deel was natuurlijk het duiken zelf. De eerste dag alleen maar in het zwembad, de tweede dag twee duiken vanaf het strand en als klap op de vuurpijl de laatste dag twee geweldige duiken vanaf de boot. Finding Nemo in real time.

 
Na deze enerverende dagen moest er natuurlijk weer bijgekomen worden, en dan vooral bijkomen van de after party.

 

Behalve zon, zee strand en duiken heeft Tioman ook nog een prachtige jungle te bieden. Dat was toch wel even harder ploeteren dan verwacht, vooral de zeer hoge luchtvochtigheid en de ook hier weer aanwezige bergen, maakt van een wandeling van 14 km al snel een dagtocht. Ondanks dat mocht het de pret niet drukken en hebben we twee prachtige wandelingen door de jungle gemaakt waarbij we meerdere malen moesten stoppen voor overstekende apen.
Dit was niet de enige plek waar je ze tegen kon komen, er zat een familie met jongen in de jungle rond ABC, ook was er een boom met standaard twee of drie pythons er in en kwam er regelmatig een monitor lizard oversteken.

 

Na twee heerlijke weken was het dan toch tijd om ons kleine paradijsje te verlaten voor de oudste jungle ter wereld.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    Zeeorgels!!!!!
  • Recente reacties

  • Bezochte landen

  • Joho Insurances


    Wij zijn verzekerd via Joho Insurances zodat we onverwacht niet een nog duurdere reis maken.