Listvyanka!

Geplaatst op door Andries in Geen categorie

Zo, we zijn nu een dag in Listvyanka, maar het voelt als veel langer. Het is een prachtig dorp aan het Baikalmeer, met hele schone lucht en prachtig uitzicht. We logeren in een houten hut halverwege een heuvel, helemaal geweldig.
De reis naar Listvyanka pakte wat lastig uit, we namen vol goede moed de mashrutka (10 persoons bus die een vaste dienst rijdt zodra hij vol is) naar de haven. Daar aangekomen wilden we kaartjes kopen voor de boot die naar Listvyanka ging, maar de sovjetvrouw achter de toonbank hielp de droom om zeep met Sewodnja njet (vandaag niet). Daar stonden we dus, doodleuk in een haven, geen boot.
Bij de plek waar de mashrutka ons gedropt had kwam even later een bus langs met een aardige chauffeur die het ook maar achterlijk vond, en ons afzette op een punt waar de bus naar Listvyanka zou stoppen. Toen we daar een tijdje stonden, raakte Inge aan de praat met een russische vrouw die accentloos engels sprak en zei dat het hier nogal kansloos was die bus te nemen, want zodra hij hier aankwam, was hij al vol. We konden beter terug naar het station, wat we dus deden.
Kwamen we weer dezelfde aardige buschauffeur tegen, die het snapte en ons weer meenam. Op een rare plek riep hij: “Comrade, get off here and walk in that direction.” Betalen mochten we niet. Wij dus weer lopen, door Irkutsk, langs allerlei interessante houten huizen (die wel een likje verf zouden lusten). Aan het eind van de straat ontdekten we het autobusstation van Listvyanka, waar de bussen gingen.
Vriend Murphy sloeg wederom toe, de bus ging over vijf minuten en we moesten nog een kaartje kopen. Dat werd dus de volgende, van een uur later. Aldaar gingen we lekker zitten in het zonnetje en wachten, de tijd vloog met een pannekoekje erbij.
De buschauffeur bleek aan zijn rechterhand enkel nog een duim te hebben, en bestuurde de bus op slippers, maar dat maakte allemaal niet zo uit, wij gingen naar Listvyanka! Na een uur heuveltje op, volgas heuveltje af, zodat we de volgende weer op kwamen, waren we er. De Lonely Planet gaf aan wat een mooi plekje zou zijn, dus wij vroegen een voorbijganger de weg, kwamen er aan, en zo zitten we dus in een geweldige blokhut :)

Vanmorgen zouden we eventjes na het ontbijt (ook geweldig trouwens: omelet), een duik in het Baikalmeer nemen. Goed, dat is dus een behoorlijk koud meer, dus net iets boven de knieen erin geweest en een smadelijke aftocht gemaakt. Later op de dag, toen we lekker in het zonnetje zaten, moest het er toch van komen. Koud dat het was, maar niet veel kouder dan de Noordzee in mei.

Morgennacht is het weer tijd voor de trein, we proberen alsnog de boot naar Irkutsk te nemen, om vanaf daar met mashrutka naar het station te gaan. Dan mogen we om 4:00 met de trein mee naar Mongolie, en gaan we tank en paard rijden, en natuurlijk AK-47 schieten!

 


Over Andries

Google Plus View all posts by Andries →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    Zo, we zijn nu een dag in Listvyanka, maar het voelt als veel langer.
  • Recente reacties

  • Bezochte landen

  • Joho Insurances


    Wij zijn verzekerd via Joho Insurances zodat we onverwacht niet een nog duurdere reis maken.