Kuala Lumpur

Geplaatst op door Inge in Geen categorie

Al op het treinstation in het zuiden van Thailand was het duidelijk, we zijn weer in Moslim-regionen. Vrouwen met hoofddoekjes, lange bedekkende jurken en ook de mannen in traditionele dracht. Wel weer even een anders gezicht dan het übertoeristische Phuket, waar mede door het sekstoerisme niks te gek is.

 


Eenmaal in Kuala Lumpur, of KL in de volksmond, snel mijn Thailand-kloffie uit en weer in de nette wat meer bedekte kleding. Ondanks dat je zeker in KL veel toeristen ziet die zich hier niks van aantrekken voel ik me toch altijd en stuk fijner als je je qua kleding wat aan de locale maatstaven aanpast.

We voelden ons meteen weer helemaal thuis want we verbleven in China Town, een wat vervallen, drukke maar erg gezellige wijk in KL. Onze beslissing om een dag eerder naar KL te gaan om het Nederlands elftal te kunnen zien spelen tegen Duitsland hebben we achteraf betreurd, het is hier namelijk 6 uur later dan in NL en dat betekend dat de wedstrijd om drie uur ’s nachts begon. Maar ondanks het tegenvallende resultaat hebben we wel de wedstrijd op het Merdeka plein zitten kijken, een gigantisch grasveld, vol met Maleisiërs die hier schijnbaar elke nacht alle wedstrijden volgen.

Andries zijn zwager Edwin moet regelmatig voor zijn werk naar KL, en wat bleek, hij zou er zijn vlak nadat wij Thailand zouden verlaten, dat kwam mooi uit. We hebben een aantal avonden gezellig met z’n drieën gegeten bij de geweldige food courts die hier zijn. Natuurlijk had hij ook weer heerlijke lekkernijen uit Nederland bij zich, dropjes, stroopwafels, kaas en het mooiste van alles, mijn nieuwe camera! Ik liep er al een tijd over te twijfelen of ik toch mijn oude vertrouwde Sony zou inruilen voor een spiegelreflexcamera. Uiteindelijk toch de knoop doorgehakt en er een besteld en tot nu toe geen spijt van gehad.

Verder in KL natuurlijk de hotspots gezien, dwalen door China Town en Little India, genoten van de heerlijke koffie die je overal kan krijgen (nee echt geen melk en suiker, ja wij vinden dat lekker). Kl is na de enorme, drukke en veelal lelijke Chinese steden best wel een leuke stad, misschien niet zo bruisend als Bangkok maar ook hier geldt weer, je moet je plekjes weten te vinden. Wat ook een verademing is, we kunnen alles weer lezen, nou ja lezen, het staat in ieder geval weer in gewoon schrift.


Nu we steeds dicht bij Indonesië komen zien we hier ook steeds meer invloeden van terug, vooral in het eten, want ja mensen, wat jullie denken dat Chinees is in Nederland komt toch meestal echt uit Maleisië of Indonesië.Één reactie op Kuala Lumpur

 1. Leonie zegt:

  Hoi inge en adries,
  Wat een geweldige reis maken jullie! Al enig idee wanneer jullie weer naar nederland komen. Of het reizen nog lang niet moe? Lieve groet leonie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  Hup holland hup!
 • Recente reacties

 • Bezochte landen

 • Joho Insurances


  Wij zijn verzekerd via Joho Insurances zodat we onverwacht niet een nog duurdere reis maken.