Kaapstad

Geplaatst op door Inge in Geen categorie

Na een lange nacht op het vliegveld van Doha en een lange vlucht waren we dan eindelijk op de plaats van bestemming, Kaapstad. Snel door de douane en naar het hostel, dat was wat wij dachten. helaas dacht de douanebeambte daar anders over.
“Hoe lang gaan jullie hier blijven”. “Uh, geen idee, zo’n maand of drie”, verkeerde antwoord. ” Jullie hebben geen terugticket he? “uhh nee, we gaan ook niet vanuit Zuid-Afrika terug”. Tja dat was toch iets moeilijker dan we dachten. In alle rare landjes in Centraal Azië geen probleem, maar in Zuid-Afrika stonden we weer op het punt terug gezonden te worden. Uiteindelijk kregen we de keus, of een terugticket boeken of een borg van 900 euro p.p.. Ja dan maar het terugticket. Voordat er weer mensen gaan juichen dat we weer terug komen, helaas, we kenden gelukkig de truc nog van ons Chinese visum dat je een ticket kan boeken zonder te betalen, die dan automatisch geannuleerd wordt. Andries heeft dit braaf onder de ogen van een douanebeambte gedaan, en zoals we al hoopten, Nederlands is toch iets anders dan Afrikaans. Welkom in Zuid-Afrika.

Na dit enerverende avontuur dan toch maar het hostel opgezocht waar de stemming er al goed inzat, geloof ons maar, na een nacht niet slapen en toch even behoorlijk de zenuwen op het vliegveld gaat zo’n Zuid-Afrikaans biertje er goed in.

De volgende dag maar eens een beetje de stad gaan verkennen, omdat het toch wel erg mooi weer was en wij niet in de stemming voor sightseeing waren, met een goed boek in de company gardens neergestreken. ’s Avonds nog op kroegentocht geweest, Long Street is een van de weinige plekken in Kaapstad waar je ’s avonds veilig over straat kan. Al moet je als Andries zijnde altijd oppassen voor mensen die je schoenen willen vergelijken, “jij bent zo groot” en tegelijk je zakken willen legen. We hadden al van deze truc gehoord en zijn ook wel wat gewend dus moesten ze het helaas bij iemand anders proberen.

Toen werd het toch echt tijd voor hetgeen waar we in eerste instantie voor naar Kaapstad gekomen waren, het zoeken naar een geschikte auto voor ons Afrika avontuur.
In Nederland hadden we al we al bedacht dat we toch wel graag een Toyota Hilux wilde hebben, nu nog eentje vinden. Na zoeken op internet met niet veel resultaat zijn we een dag Voortrekkers road opgegaan, waar je volgens de info veel autohandelaren hebt. Dat klopt maar net zoals op de hele wereld zijn die ook hier niet te vertrouwen, “nee voor jullie budget ga je alleen maar rommel kopen, koop die van mij maar die drie keer zo duur is”. Ja dat ging ook niet werken. Ondertussen wel al heel veel tips en trucks gekregen van mensen uit het hostel (merendeel wisten we al maar toch fijn een bevestiging te krijgen).

Natuurlijk zijn we niet alleen op autojacht geweest.
We wilden nog de tafelberg beklimmen, helaas was het op de dag dat wij wilden niet zo heel goed weer, veel wind en de tafelberg had een mooi kleedje op. Toch maar de toerist gaan uithangen met het District Six museum, over een wijk die geheel afgebroken is tijdens de apartheid, en nog steeds niet opgebouwd is. De Slave Lodge, het stadium (niet meer zo indrukwekkend) en natuurlijk het waterfront, wat sinds mijn vorige bezoek nog extremer toeristisch is geworden. Daar nog wel wat leuke zeeleeuwen zien zwemmen, die trekken zich gelukkig nog niet veel aan van alle nieuwbouw.

En toch willen we wel erg graag een auto kopen, dan maar eens kijken of er in de omgeving van Stellenbosch niks te vinden is. Hier wilden we toch al heen voor het weekend om mijn verjaardag te vieren. En ja, er stond een (op het oog) goede Toyota Hilux 4×4 te koop. Dat leek ons wel wat, of het ook echt iets was dat horen jullie de volgende keer…Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    I can not let you into South Africa!!!!!
  • Recente reacties

  • Bezochte landen

  • Joho Insurances


    Wij zijn verzekerd via Joho Insurances zodat we onverwacht niet een nog duurdere reis maken.