In de trein: Perm

Geplaatst op door Inge in Geen categorie

Maandag avond 19.35. Zitten nu 1,5 dag in de trein. Delen de coupe met een Russische vrachtwagenchauffeur uit Irkutsk. Veel lezen, slapen, wodka, bier drinken, wat eten en af en toe een stop (tussen de 2 en 20 min). Op de langere stops staan er baboeshkas (oma’s) op het perron om van alles en nog wat te verkopen (russische broodjes, fruit (mandarijnen, aardbeien), salades en natuurlijk wodka en bier).
Het is erg handig dat Andries wat Russisch spreekt, onze coupegenoot spreekt namelijk geen engels.
De coupe is 3,5 m2 met 2 bedden/banken beneden en 2 bedden boven. Ik slaap boven en gelukkig staat er een klein hekje voor om te voorkomen dat ik er uit val. Slapen gaat best goed in de trein. Het is niet groot maar voor 3 dagen best te doen.
2 dagen in Mosou geweest, helaas veel regen maar ondanks dat een hele mooie stad. Veel groter en ruimer dan Amsterdam. Het centrum is goed opgeknapt, maar als je daar buiten komt nog veel Sovjetflats. Is trouwens nog best veel van de sovjettijd te zien. Regerings gebouwen mag je nog steeds niet fotograferen, dit heeft Andries al ervaren, moest zijn paspoort laten zien en de foto’s die hij van het gebouw (wij hadden geen idee wat het was) wissen, verder gelukkig niks aan de hand. (Andries denkt dat het Lubjanka-gevangenis was, waar Solzhenytsin heeft gezeten.)
Eten is hier goed te doen en als je oplet waar je het koopt niet te duur. Het is in Moskou trouwens erg normaal om bier te drinken op straat, dit zie je mensen dan ook (vanaf ’s morgens) al doen.
Metro is echt een ervaring, nooit langer dan 2 min wachten en ze rijden als een gek zo snel. Van de stations kunnen ze nog wat leren in Nederland (van de dienstregeling en prijs (20 cent voor 1 rit onbeperkt overstappen) trouwens ook)Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    Maandag avond 19.35. Zitten nu 1,5 dag in de trein.
  • Recente reacties

  • Bezochte landen

  • Joho Insurances


    Wij zijn verzekerd via Joho Insurances zodat we onverwacht niet een nog duurdere reis maken.