Het leven in Maun

Geplaatst op door Andries in Geen categorie

IMG_8487Alweer sorry voor het lange wachten op dit stukje, we zullen voortaan beter ons best doen. Alhoewel je het ook gewoon integreren in Botswana kan noemen :).

Dingen gaan hier nou eenmaal niet zo snel, zo is er een bedrijf al 8 weken bezig om een elektrisch hek bij ons te plaatsen. Ze zeggen dat hij maandag af is, maar ik vraag me af welke maandag ze bedoelen.

IMG_0846Onze honden maken het goed, het zijn er tijdelijk wat meer geworden. Een paar weken geleden zagen we in de buurt van ons huis ondervoede puppies rondscharrelen met een ondervoede moeder. Duidelijk zwervertjes. Dus wij de hondjes lokken met eten zodat ze bij ons blijven, en het asiel gebeld dat ze hier zaten. De pups waren nog te jong om weg te halen bij hun moeder, dus of wij ze nog even wilden. Natuurlijk, alleen maar leuk! Helaas hebben twee pups het niet overleeft, eentje is volgens de tuinman opgegeten door een krokodil en de ander lag dood in de tuin. Eentje had het bijna niet overleefd, de moeder had hem al achtergelaten, maar die hebben we gered door hem een paar dagen rauw vlees te voeren. Nu doet hij het weer en is ook meteen het vrolijkste hondje, we noemen hem Scruffy en eigenlijk willen we hem helemaal niet aan het asiel geven, maar het is wel beter voor hem. Wij blijven hier geen 20 jaar en een hond die altijd buiten heeft geleefd sluit je niet op in Nederland.

IMG_8297Nadat Inge al haar papierwerk geregeld en aan de slag mocht, was het mijn beurt. Ik had besloten hier een eigen bedrijf op te starten, omdat er geen banen waren die me interesseerden, en ik al eerder contact had gelegd met een lokale dame die websites ontwerpt. Goed, dan moet je dus een business plan schrijven, maar niemand vertelt je wat ze erin willen hebben, dus dan maar op google kijken en vervolgens te horen krijgen dat het helemaal anders moet, ach ja. Na twee weken papiertjes met stempeltjes en kopietjes rondrijden, is de aanvraag uiteindelijk ingediend, nu maar wachten of ik een vergunning krijg, anders mogen we foetsie. Het was zelfs nog even spannend, want op een gegeven moment moest ik binnen 3 dagen het land uit, maar de immigratiemedewerker streek toch nog even over zijn hart en gaf me zes weken erbij.

O, het bedrijf heet trouwens Phuzo, want je koopt hier een leeg bedrijf op, omdat oprichten ook maanden duurt. Phuzo schijnt een soort boom te zijn, maar helaas heb ik geen foto voor jullie. Het alternatief was een woord wat huisvlieg betekende en dat leek me niets. Het loopt al best goed, ik heb al wat klanten binnengehaald, maar tot ik de vergunningen binnen heb, mag ik officieel nog niet werken.

DSC06825En wat doen jullie dan in je vrije tijd, zullen jullie misschien willen weten. Nou, laatst zijn we een weekend naar Moremi geweest, een mooi wildpark op 200km rijden van ons huis. Lekker tentje mee, wat braai mee en door het park rijden en daar ’s nachts kamperen. Het kamperen was wel spannend, want toen we ’s avonds lekker bij een vuurtje zaten, kwam er een nijlpaard op een meter of tien van ons staan. Toen zijn we toch maar even achter onze stoeltjes gaan staan :).

’s Nachts scharrelde er ook nog een hyena rond de tent, maar die beesten snappen gelukkig niets van tenten, dus niets aan de hand. Wel spannend natuurlijk.

Ook is Inge ingelijfd in een Action Cricket team en ben ik invaller. Die sport snapt niemand in Nederland en die gaan we ook niet uitleggen, maar het lijkt op honkbal.

IMG_4540We leren ook steeds meer mensen in Maun kennen, wat het hier natuurlijk een stuk leuker maakt, want dan word je nog eens uitgenodigd voor leuke dingen. Zo hebben we vorige week zondag een proefvaart gemaakt op een speedboat, kwam ook mooi uit met Inge haar verjaardag. Heel erg gezellig en ook compleet verbrand, want ja, zelfs factor 30 helpt niet als je geen schaduw hebt.

Vorige week zaterdag hebben we Inge haar verjaardag gevierd met een braai bij ons thuis. Normaal moet je je zorgen maken over hoeveel eten en drinken je moet kopen, maar hier neemt iedereen een stuk vlees en een koelbox met drinken mee. Het is een gezellig feestje geworden.

Heb je nog een brandende vraag? Stel hem hieronder :).


Over Andries

Google Plus View all posts by Andries →

5 reacties op Het leven in Maun

 1. Sjoerdtje zegt:

  Leuk hoor je verjaardag zo te vieren! En natuurlijk veel succes met het oprichten van je Phuzo

 2. Sjoerdtje zegt:

  Leuk hoor je verjaardag zo te vieren! En natuurlijk veel succes met het oprichten van je Phuzo

 3. Margriet zegt:

  Is de pup echt opgegeten door een krokodil of is hij gebraaid????
  Leuk stukje weer ( eindelijk

 4. Andries zegt:

  @Margriet, de tuinman heeft gezien dat de pup door een krokodil werd gegrepen. Een hondje zou ik niet braaien, een krokodil daarentegen is best lekker!

 5. Wilmie zegt:

  Wow – super leuk man! Denk dat ik ook maar eens in Maun moet gaan wonen!!! hahaha – supercool om je berichtjes te lezen!!! Moeten dit weekend maar weer eens een braai/zwem in de rivier/iets anders plannen!!! Xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  If there's cattle walking the streets, it's still a village. Oh, so Botswana is a village?
 • Recente reacties

 • Bezochte landen

 • Joho Insurances


  Wij zijn verzekerd via Joho Insurances zodat we onverwacht niet een nog duurdere reis maken.