Garden Route Part 2

Geplaatst op door Andries in Geen categorie

Na een relaxed weekje in Knysna wilden we weer verder en zijn in de auto gesprongen naar Plettenberg Bay. Op de garden route ligt alles zo dicht op elkaar, dus dit keer reden we maar 30 kilometer.
Eenmaal aangekomen in Plett onze tent weer opgezet en op verkenning uitgegaan. Geinig stadje met een leuke food court, met Chinees eten zoals ze het in China maken. Na een lekker avondje slechte films kijken op televisie gingen we de volgende dag body-boarden, want die dingen leende het hostel gratis uit. Dat ging een stuk makkelijker dan surfen zonder begeleiding en al gauw gleden we met de golven naar ’t strand. Erg leuk om te doen, zo leuk dat we uiteindelijk allebei verbrand waren, ach ja, we krijgen nog wel meer zon :-). Na twee daagjes Plett hadden we het wel gezien en zijn we naar Nature’s Valley gereden, waar een backpackers zat op een grote boerderij.

De boerderij werd bemand door mensen met een ecologische visie (hippies dus :-)) en het was er erg gezellig, en je kon er schitterend door de bossen lopen. Wel was het er wat kouder, en daar was onze tentuitrusting niet op berekend (slaapzakjes van fleece, bar), gelukkig mochten we wat dekens lenen en kwam het weer goed. Ze hadden ook wat kano’s in een lagune verderop liggen die je mocht gebruiken, dus we zijn nog fijn een dagje gaan peddelen.
Op de tweede avond raakten we aan de praat met Martin en Danielia, een Zuid-Afrikaans stel uit Pretoria die twee weekjes op vakantie waren. Zij waren aan het braaien, en uiteraard moet je dan als buitenlander van alles proeven wat van de braai komt, en daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen :-). De volgende dag gingen we zelf ook maar braaien, want dat blijft toch wel heel erg leuk. Wel op zijn Nederlands, want in Zuid-Afrika maken ze alles tegelijk klaar, terwijl wij liever op ons gemak braaien.
En uiteraard braai je op hout, niet op briketten of houtskool, gewoon vuurtje maken en wachten tot je genoeg kooltjes hebt en dan braaien. Uiteraard kwamen Martin en Danielia ook weer braaien en deelden we het vuurtje, erg gezellig. Toen we vertrokken kreeg ik van Martin een Zuid-Afrikaanse braaiset cadeau, omdat hij het zo leuk vond dat een buitenlander van braaien hield. Geweldig, want nu heb ik echt alle spullen om goed te braaien :-).

De volgende bestemming was Storms River, een klein plaatsje waar je allerlei avontuurlijke dingen kunt doen (en verder niets :-)).
Samen met Martin en Danielia gingen we de Canopy Tour doen, dat is een tocht over allemaal ziplines door Tsitsikamma National Park. Een zipline is een staalkabel die tussen twee bomen is gespannen, waar je met een geleider aan vast gaat en dan zo een stuk (hard) kan glijden, erg leuk om te doen, zeker de stukken van bijna honderd meter. Om eerlijk te zijn, zie je niet veel van het bos, maar het is wel erg leuk :-). Daarna was het tijd voor de Bloukrans Bungee Jump, dit is de hoogste bungee jump ter wereld, van een brug van 216 meter hoog en dat leek me wel leuk om te doen.
Eenmaal op de brug was ik als laatste aan de beurt, en het duurde wel wat langer, dat wachten en het was er nog koud ook. Toen ik aan de beurt was kreeg ik het elastiek omgeknoopt met mijn benen aan elkaar en moest naar het randje stiefelen. Daar sta je dan, je kijkt naar beneden en denkt, goh, waarom was dit ook alweer een goed idee? Toch maar gesprongen, en wauw, wat geweldig. De eerste seconde is het net als van een duikplank springen, daarna gaat het steeds sneller en sneller en komt de grond dichterbij, tot je ineens tot stilstand komt en weer omhoog schiet, om vervolgens weer te vallen. Na even stuiteren hang je daar dan, tientallen meters boven de grond en onder de brug en beginnen het klittenband om je voet langzaam te slippen. En dan ineens is er een abseiler naast je die je vastmaakt aan de kabel die je weer naar boven takelt. Het was geweldig!

De volgende dag gingen we weer op pad naar Jeffrey’s Bay, maar daarover later meer…


Over Andries

Google Plus View all posts by Andries →

2 reacties op Garden Route Part 2

 1. Willemijn zegt:

  Leuk verslag! Brings back good memories :-)

 2. Joke zegt:

  Die Bungee Jump doorgestuurd naar Lisette ,die heeft dit ook een keer gedaan in Nieuw-Zeeland, geweldig

  Hg Joke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  AAAAAAHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!
 • Recente reacties

 • Bezochte landen

 • Joho Insurances


  Wij zijn verzekerd via Joho Insurances zodat we onverwacht niet een nog duurdere reis maken.