Garden Route part 1

Geplaatst op door Inge in Geen categorie


Na route 62 was het tijd voor de beroemde Garden Route, een deel van Zuid Afrika dat bijna iedereen die er geweest is gezien heeft, en met reden. De route van Oudshoorn naar Mossel Bay ging wederom weer over een prachtige bergpas.

 
Helaas zat het weer die dag niet helemaal mee en hebben we al snel het besluit genomen niet lang in Mossel Bay te blijven, maar niet voor we hetgeen gedaan hadden waarvoor we hier naar toe gekomen waren, namelijk Shark Cage Diving. Dit wilden we in Hermanus al doen maar ging niet door vanwege te harde wind, nu zagen de vooruitzichten er goed uit en gingen we er voor. De boottocht naar het punt waar de haaien zouden zitten duurde maar 10 minuten, want zo’n 600 meter van het strand ligt Seal Island, waar zoals de naam al zegt heel veel zeehonden zitten, dit trekt de haaien weer aan want zeehonden zijn voedsel.

De boot ging voor anker en het eerste aas werd uitgegooid. Daar dit geen dierentuin is zou het best een uurtje kunnen duren voor er haaien komen, als ze al komen. Maar we hadden geluk en binnen twee minuten kwam de eerste al in beeld, hm dat is best een hele grote vis, en dit was nog een kleintje. Al vrij snel mochten de eerste waaghalzen de kooi in. Het is een smalle kooi van zo’n 2 meter diep waar je met 6 mensen tegelijk in kon. Andries stond natuurlijk vooraan om als eerste te gaan. Die duik waren er wel een stuk of twee haaien, maar ze kwamen toch niet echt heel erg dichtbij.
Ondanks dat was het volgens Andries echt onwijs gaaf om ze te zien zwemmen. Hierna was het mijn beurt, en nu waren de haaien iets hongeriger geworden en eentje zelf zo erg dat hij in zijn poging het aas te pakken behoorlijk in aanraking kwam met de kooi. Aan de ene kant onwijs eng, maar zo gaaf. Ahhh ik moet m’n vingers binnen de kooi houden, maar ik wil het zo graag zien!! Ondertussen was het aantal gegroeid tot 7 stuks waarvan de grootste zo’n 3,5 meter was. Nog steeds niet onwijs groot voor een White Shark, maar als je bedenkt dat de kooi maar 3,5 meter was toch best heel erg groot. Omdat de groep van Andries niet zoveel gezien had mochten die nog een keer en nu was het wel echt raak. Meerdere keren was er een gevecht tussen de haai, het aas en de kooi. Ondanks dat het wat kostte was het echt een ongelofelijke ervaring die we niet hadden willen missen, om zulke machtige dieren van dichtbij in hun natuurlijke omgeving te mogen zien, echt geweldig.

Naast Shark Cage Diving heeft Mossel Bay niet zo veel te bieden, dus zetten we onze reis weer voort, ditmaal naar Wilderness. Het hostel hier zat vlakbij het strand en hier hebben we ook een heerlijke middag van genoten en gespeeld in de golven.
Omdat het weer de dag erna niet zo goed was doorgereden naar Knysna, een van de mooiste plekken van de Garden Route. Na een tip van de managers van de Stumble Inn in Stellenbosch gingen we naar de Jembjos Knysna Lodge, een keus waar we absoluut geen spijt van hebben gehad. Supervriendelijke mensen en als klap op de vuurpijl waren George en Sharon van de Stumble Inn er nog een paar dagen. Die erg verbaasd waren ons er te treffen en blij waren te horen de dat auto het nog steeds doet.

In Knysna hebben we ons verder nog vermaakt met de prachtige lagune, kanoën op de rivier, hiken in het Knysna Forest (helaas niet een van de vier olifanten gezien) en hebben we voor de eerste keer gesurft. We mochten een board lenen van Karl (eigenaar) en hebben ons een dag vermaakt in de golven. Voor de verandering hebben we eens geen wijn, maar een bierproeverij gedaan van de locale Mitchell’s brouwerij, helaas te veel Engelse invloeden want 5 van de 7 biertjes waren ales en daar houden wij toch echt niet van. Ook hebben we de beroemde Knysna oesters niet gemist, heerlijk.

Dit was echt weer een van de plaatsen die moeilijk was om te verlaten, een zeer relaxt hostel waar je elke avond je eigen braai kon aansteken en soms nog tips kreeg van de Afrikaanse buurman die een echte braaimaster is. Superleuke mensen die heel veel in Afrika gereisd hebben en dus 1001 tips en trucs hadden. We waren van plan om dinsdagochtend weg te gaan, maar zijn tot donderdag blijven hangen, want ik kon toch echt niet de ladies night missen!!!2 reacties op Garden Route part 1

 1. frank zegt:

  Hadden jullie ook een flshback naar de film Jaws toen je in de kooi zat ? :)

 2. Andries zegt:

  Dat niet, maar de paar dagen erna had je het wel in je hoofd zitten als je aan het zwemmen was :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  Where are the sick people??????
 • Recente reacties

 • Bezochte landen

 • Joho Insurances


  Wij zijn verzekerd via Joho Insurances zodat we onverwacht niet een nog duurdere reis maken.