De laatste loodjes in Vientiane

Geplaatst op door Inge in Geen categorie

Vele malen heb ik de afgelopen maand de vraag gehad hoe het nu beviel zo in mijn eentje. Nou ja, in het begin natuurlijk weer even wennen, maar door het ritme wat ik had door mijn werk en doordat we al twee maanden in Vientiane waren was mijn omgeving in ieder geval vertrouwd en dat scheelt. Om heel eerlijk te zijn was het ook wel even lekker om weer eens helemaal alleen te zijn na 11 maanden zo intensief met z’n tweeën op pad geweest te zijn.

 

Dat tijd maar een relatief begrip is had ik in Tanzania al ervaren, ook deze keer was voor ik het wist al weer mijn laatste werkweek aangebroken. Dit betekende ook dat de backpack weer inpakt moest worden. Zoals altijd als je een backpack een tijdje niet gebruikt hebt lijkt het of dat ding gekrompen is, geen uitzondering deze keer. Ik dacht dat ik heel wat spullen gedumpt had maar toch ook wel weer wat verzameld, o.a. twee sarongs voor mijn werkoutfit en wat leuke cadeautjes die ik op de laatste werkdag van mijn collega Ilona heb gekregen.
Terugkijkend op de afgelopen drie maanden heb ik zeker geen spijt van de beslissing onze tassen tijdelijk uit te pakken en drie maanden in Vientiane te gaan wonen en werken. Ondanks dat er in Vientiane  niet zo extreem veel te beleven valt, zeker zonder eigen transport, is het een gemoedelijke stad om even een pas op de plaats te maken na 11 maanden intensief reizen.

Het werken als fysiotherapie mentor bij COPE Laos was een heel leuke en ook erg leerzame ervaring. Vooral het opzetten en geven van trainingen was iets waar ik nog niet zoveel ervaring mee had. Altijd handig voor de toekomst. Doordat de opzet was om echt alleen maar trainingen te geven aan de Laotiaanse fysiotherapeuten was er niet zoveel direct contact met de patiënten. Dat was aan de ene kant wel jammer, want dat is vaak het leukste deel van mijn vak, maar eens drie maanden op kantoor is toch ook een ervaring die je in Nederland niet zo snel krijgt.
Onverwachts had ik nog mijn laatste werkdag vrij, het was namelijk de dag van het kind- en nationale boomplant dag! Misschien een idee om eens in Nederland in te voeren! Na mezelf nog een keer verwend te hebben op een traditionele Laotiaanse sauna, op een prachtplek bij een tempel in de bossen, was het toch echt tijd om de trein naar Bangkok te pakken.

Hier ben ik een paar dagen geweest om nog wat laatste dingen te zien, wat inkopen te doen wat in Laos niet verkrijgbaar is (o.a. een nieuwe bikini) en heb ik weer een kookcursus gevolgd, ditmaal natuurlijk de Thaise keuken.

Hierna een buskaartje gekocht, op naar de volgende bestemming Phuket en naar Andries natuurlijk!

 

 

 2 reacties op De laatste loodjes in Vientiane

 1. Trudy zegt:

  Mooi verhaal Inge! Weer een ervaring op je CV erbij.
  xxx Trudy

 2. Joss Bachhofer zegt:

  Hallo Inge en Andries, hier Joss vanuit Stramproy NL.

  Ben op reis geweest naar Schotland, en op dit moment op bezoek bij Frank in Stramproy. Ga weer terug met de Roller via Belgie naar huis. Groet Joss en Frank, take care !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  Hé hé, even rust!
 • Recente reacties

 • Bezochte landen

 • Joho Insurances


  Wij zijn verzekerd via Joho Insurances zodat we onverwacht niet een nog duurdere reis maken.