Back to Africa!!

Geplaatst op door Inge in Geen categorie

Terugkomen in Stellenbosch voelde voor ons een beetje als thuiskomen. De auto stond schoongewassen klaar voor de Stumble Inn en George had een kamer voor ons geregeld waar we heerlijk konden crashen na de 30 uur durende heenreis.

DSC02031De eerste dagen hebben we voornamelijk praktische zaken geregeld, de auto een grote beurt, nieuwe banden en een nieuwe registratie etc. Op ziekenbezoek geweest bij Sharon, die was de week ervoor van de (erg steile) oprit gevallen en lag met een gebroken been in bed. Een middag heerlijk zitten braaien bij George en Sharon en natuurlijk een dagje wijnproeven.

Normaal gesproken waren we nog wel wat langer in Stellenbosch blijven hangen, maar doordat Rudy de eerste 5 weken met ons mee reist moeten we toch een beetje opschieten.

IMG_2620Via de mooie kustroute, met een tussenstop bij de penguins in Betty’s Bay, zijn we vervolgens naar Hermanus gereden. Hier hebben we naar de walvissen gekeken die in deze tijd van het jaar in grote getale in de baai aanwezig zijn. Ook zijn we weer gaan haaien duiken, ondanks dat het zicht onderwater een stuk minder was dan vorig jaar blijven het toch onwijs indrukwekkende dieren.

VuurtjeDe volgende stop werd Graaf Reinet, een oud koloniaal dorpje midden in de Karoo. Hier mochten we nog even oefenen hoe snel we de auto konden inpakken. Een van de medewerkers van de camping had zoals altijd een klein vuurtje gestookt om oude bladeren te verbranden, helaas liep het nu wat uit de hand, aangewakkerd door de wind en met de droogte waren we er toch niet helemaal gerust op dat het niet naar ons huisje zou overslaan, heel snel inpakken dus maar. Gelukkig kwam de brandweer en die hadden het vrij snel weer onder controle. Na dit fijne avontuur het omringende Camdeboo National Park in gereden, The Valley of Desolation, ja die naam was wel echt toepasselijk, en nog even weer onze 4×4 skills geoefend op een 4×4 track.

Happy birthday!!!Pretoria is niet een stad waar je als toerist echt heen moet, maar we hebben wat vrienden daar wonen die we toch wel graag wilden opzoeken en mijn verjaardag moest gevierd worden, hoe kan je dat nou beter doen dan met een stel gezellige Zuid-Afrikanen. Het was een lange rit erheen, maar we werden door Martin en Danielia hartelijk verwelkomd in hun huis waar we heerlijk (ja hoe kan het ook anders) hebben zitten braaien en bijkletsen. De volgende ochtend een heerlijk ontbijt met zelfgeschoten en gemaakte worstjes van wrattenzwijn. Helaas moest Martin het hele weekend werken, dus hebben we een gezellig hostel opgezocht. Mijn verjaardag heerlijk begonnen met chillen bij het zwembad, heerlijk toch om op 19 oktober wakker te worden en eerst een duik te nemen. ’s Avonds goed wezen stappen met Stash, Bryce en Leigh Ann en als afsluiter van de avond speelde een van hun vrienden een speciale happy birthday op zijn doedelzak. Ja een goed feestje kan je wel aan hun overlaten.Één reactie op Back to Africa!!

 1. Trudy zegt:

  Je verjaardag vieren met je moeder is ook niet gek hoor!
  -:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  Happy birthday!!!!!!
 • Recente reacties

 • Bezochte landen

 • Joho Insurances


  Wij zijn verzekerd via Joho Insurances zodat we onverwacht niet een nog duurdere reis maken.