Warm en wild in Windhoek en Etosha!

Geplaatst op door Inge in Geen categorie

Volgens James (onze GPS, super relaxt op bij je te hebben, want hij heeft (meestal) gelijk) was het 10 uur rijden van Maun naar Windhoek, hmm, in Zuid-Afrika konden we op een rit van vier uur er altijd makkelijk twee bij op tellen, hopelijk geldt dat niet in Botswana en Namibië. Gelukkig was dat ook niet zo en kwamen we 9 uur en drie kwartier later veilig en wel aan in Windhoek. Na zo’n rit hadden we wel een biertje verdiend, want de hele dag turen naar de weg, “is dat water of weer eens een fata morgana” , is dat nu weer een koe (of 20), op of naast de weg? En waarom doet die auto voor me nu weer eens raar? Oh het is weer eens een idioot die zijn rijbewijs bij een zak maïsmeel gekregen heeft!, is toch wel wat anders dan onze relaxte (ja mensen echt waar) Nederlandse wegen.

Windhoek is de hoofdstad van Namibië en buiten dat het er echt heel erg warm is (+45 graden) niet veel te beleven, maar de backpackers had internet en een zwembad en dat hadden we wel even nodig na een week niks in Botswana.
Dat Namibië een voormalige Duitse kolonie was is wel te merken, overal Duitse straatnamen, Biergartens en natuurlijk heel veel Duitsers.

Etosha werd de volgende bestemming, dit is het op één na grootste wildpark in Namibië en vooral bekend door de enorme zoutpan. Al gamedrivend zijn we naar het kamp midden in Etosha gereden waar we een paar dagen de tent wilden opzetten. Waar we in Botswana niet heel veel wild hebben gezien werden we hier meteen goed beloond, overal impala’s, zebra’s, springbokkies, kuddes giraffes en als klap op de vuurpijl een neushoorn bij een waterhole die op zo’n 10 meter afstand voorbij liep.

En dit was alleen nog maar de rit naar de campsite. Het grootste pluspunt van de campsites in Etosha zijn de verlichte waterholes, waar de dieren, zeker in de droge periode, op af komen om te drinken. Wat is er nu leuker dan met een lekker wijntje rustig mooie dieren te observeren, zeker als je zoals wij de mazzel hebt om in twee dagen 11 neushoorns en een luipaard te zien!

Etosha heeft een beetje een surrealistisch voorkomen, grote open vlakte en natuurlijk het immense niks van de zoutpan. Om het ecosysteem niet te verstoren is het verboden om in de pan te rijden (katvissen zitten zo’n 20cm onder de grond in een soort winterslaap en komen weer tot leven als het regent en de pan vol komt te staan, iets wat maar zeer weinig gebeurd) op een klein stukje mag het wel en als je dan in het grote en heel erg hete niks staat voel je je toch wel heel erg nietig.

Naast de extreme hoeveelheid neushoorns ook nog onwijs veel springbokken, impala’s, zebra’s, gemsbokken, struisvogels, giraffes, leeuwen en kuddes olifanten die ineens voor je de weg over steken. Echt een machtig gezicht om zo’n 25-30 olifanten met jong voorbij te zien komen.

Helaas was het na twee dagen weer tijd om dit wildparadijs te verlaten, al gamedrivend weer naar de uitgang, we wilde eigenlijk verder rijden, maar het eerste dorpje was voor die dag genoeg, er was zoveel te zien onderweg dat de dag al behoorlijk ver was en dan wordt het zo immens heet, het enige wat je dan wil is in een zwembad duiken. Nog wel even een bezoekje gebracht aan de slager in Outjo, waar in Zuid-Afrika het lastig is om wild te kopen is het in Namibië in overvloed. Hier hadden we op de heenweg al heerlijke gemsbok biefstuk gekocht en nu was het tijd om eens eland te proberen, en aangezien het kleinste stuk 1.1kg was werd dat een lekker maaltje.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

    Alweer een rhino!!!
  • Recente reacties

  • Bezochte landen

  • Joho Insurances


    Wij zijn verzekerd via Joho Insurances zodat we onverwacht niet een nog duurdere reis maken.